Trump, New York Times'ın ardından Washington Post'a da dava açtı

Dava "Yorum" etiketli iki makaleyi kapsıyor

Senato'daki müttefikleri tarafından azil soruşturmasından aklanan Donald Trump, Beyaz Saray'da destekçilerine hitap ederken "The Washington Post" gazetesini tutuyor (AFP)

Önce New York Times, şimdi de Washington Post, ABD'nin mevcut başkanı Donald Trump'la davalık oldu.

Başkan Trump'ın seçim ekibi, suçlamalarını iki makaleye dayandırarak, Washington Post'a Salı günü federal mahkemede dava açtı. Seçim ekibi, her ne kadar sayfanın üstünde "Yorum" etiketiyle çevrimiçi yayımlanmış olsalar da, iki makalenin de gerçek dışı iddialarda bulunduğunu öne sürüyor.

İki makaleden Paul Waldman'a ait olanında seçim ekibinin içerlediği yorum, Trump'ın yardım daveti üzerine Rusya ve Kuzey Kore'nin yeni başkanlık seçiminde "kim bilir ne tür yardımlar" vereceğini söylemesi. Başkan'ın seçim ekibi, gazetenin her iki makalesinin de karalayıcı nitelikte olduğunu iddia ediyor.

Geçen hafta New York Times makalesine dair bir soru üzerine Trump, yazı yorumdan öteye geçtiği için dava açtığını söylemişti.

Başkan'ın canını sıkması olası çok fazla pasaj arasında birkaçı öne çıkıyor.

Eski genel yayın yönetmeni Max Frankel'in New York Times için kaleme aldığı makale, "Kongre'deki büyük direnişe karşın, Başkan Trump yaptırımları sulandırarak Rus çıkarlarını Amerika'nın müttefikleri pahasına tatmin etti. İsterseniz buna anlaşma sanatı deyin" iddiasıyla bitiyor.

Zamanını rutin olarak, siyasi mitinglerde binlerce destekçisinin önünde "sahte haber" medyasına karşı söylenerek geçiren Trump, medya kuruluşlarını yetersizlikle ve Demokrat siyasilerle gizli işbirliği içinde olmakla itham ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU