İran’da koronavirüs salgını yayılıyor: Bir milletvekili hayatını kaybetti

İran’da koronavirüs can almaya devam ediyor. Ülkenin kuzeyindeki Astane Eşrefiye Milletvekili Dr. Ramazani yaşamını yitirdi

Koronavirüs İran'da yayılıyor / Fotoğraf: AA

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının 43'e, vaka sayısının ise 593'e yükseldiğini söyledi.

Vaka sayısında en fazla artışın Tahran ve Gilan eyaletlerinde görüldüğünü aktaran Cihanpur’a göre, virüse yakalananların ortalama 50, hayatını kaybedenlerin de yaş ortalaması 60.

Cihanpur, "Şu ana kadar toplam vaka sayısı 593’tür. Bunlardan 123 kişi iyileşip taburcu edilmiş ve 43 kişi de hayatını kaybetmiştir” dedi.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti. 

Mehrnews’e göre İran'ın kuzeyindeki Astane Eşrefiye kentinde düzenlenen 11. dönem meclis seçimlerini kazanan Dr. Muhammed Ali Ramazani koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

Muhammed Ali Ramazani
Muhammed Ali Ramazani / Fotoğraf: Mehrnews

 

İran-Irak savaşının gazilerinden olan Ramazani, 13 bin 948 oyla Astane Eşrefiye milletvekili olarak seçilmişti.

Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a koronavirüs teşhisi konulmuştu.

Lübnan’da eğitime bir hafta ara verildi

Lübnan'da yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgını nedeniyle eğitime bir hafta ara verilmesi kararlaştırıldı. 

Lübnan Eğitim Bakanı Tarık el-Meczub yaptığı açıklamada, cumartesiden itibaren 8 Mart'a kadar eğitime ara verilmesini ve kararın Sağlık Bakanı Hamed Hasan ile yapılan istişare sonucunda alındığı bildirdi.

Bu arada Lübnan'da, cuma günü 4'üncü Kovid-19 vakası tespit edildiği duyurulmuş, Suriye uyruklu kadın hastanın Refik Hariri Devlet Hastanesinde karantina altına alındığı ve durumunun stabil olduğu belirtilmişti.

 

Washington'da iki koronavirüs vakası
Washington'da iki koronavirüs vakası / Fotoğraf: AA

 

Washington’da 2 koronavirüs vakası

Washington Eyaleti Halk Sağlığı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, eyalete bağlı King ve Snohomish'te yeni vakalar tespit edildiği bilgisi verildi.

King ilçesinde tespit edilen vakanın daha önce Güney Kore'de salgının merkez üssü olan Daegu kentine seyahat etmiş olan 50 yaşındaki bir kadın olduğu belirtildi.

Snohomish'teki diğer vakanın ise 18 yaşının altında olduğu ve daha önce yurt dışına seyahat etmediği kaydedildi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU