Ivanka, Instagram'da paylaştığı Tac Mahal hatırasını fotoşoplamış

ABD Başkanı Trump'ın kızı, anıtı "hayranlık uyandırıcı" diye niteledi

Ivanka Trump, babası Donald Trump'ın Hindistan gezisine eşi Jared Kushner'la birlikte eşlik etti (AFP)

Trump ailesi Hindistan ziyaretini tamamlarken, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump fotoğraflarının üzerinde oynamakla itham ediliyor.

Ivanka pazartesi günü boş Tac Mahal'in önünde poz verdiği bir fotoğrafı paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ivanka, anıt mezarın bir dizi fotoğrafının altına "Tac Mahal'in ihtişamı ve güzelliği hayranlık uyandırıcı" diye yazmıştı.

Ancak bu paylaşımlardan kısa süre sonra Slate dergisi, 38 yaşındaki Ivanka'nın albümdeki ilk fotoğrafın üzerinde oynayıp oynamadığını sorguladı: Ivanka'nın sol kolu ve gövdesine yakın alana "diğer tarafındaki suya göre çok daha fazla odaklanılmış görünüyordu".

Dergi, "Bu biraz özensiz bir fotoşop olabilir mi?" sorusunu sordu. Netlikteki bozukluk bazı Slate çalışanlarını şüpheye düşürdü: Birileri Ivanka'nın fotoğrafında ekleme yapmış ya da boşlukları genişletmiş veya bunun dışında Instagram'da birçok kişinin kendilerini daha ince göstermek için kullandığı bir yönteme başvurarak fotoğraf üzerinde oynamıştı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The grandeur and beauty of the Taj Mahal is awe inspiring!

Ivanka Trump (@ivankatrump)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Dergi, "Ama Ivanka, üzerinde fotoşopla oynandığına dair hiçbir iz bulunmayan bir dizi fotoğraf içinden tek bir fotoğraf için bu kadar zahmete gerçekten girmiş olabilir miydi?" diye sordu.

Sosyal medya kullanıcıları da Trump'ın en büyük kızının fotoğraflar üzerinde oynadığını öne sürdü.

 

afp ivanka.jpg
Reuters'tan Al Drago'nun Ivanka Trump'ı Tac Mahal önünde gösteren bir fotoğrafının detayı 

 

Twitter kullanıcılarından biri "Ivanka belini küçültmüş (...) Beli ve kolu arasındaki suya bakın. Arka planın diğer yerlerindeki suya kıyasla daha farklı bir renk ve dokuya sahip" diye yazdı.

Bir başkasıysa şunları ifade etti:

Havuzlu arka planın tamamını bulanıklaştırın veya Ivanka'nın beliyle kolu arasındaki boşluğa bir şeyler yapın, yoksa belinin üzerinde oynandığını düşüneceğiz...

Fotoğraftaki bozukluğun muhtemel açıklamalarından biri, iPhone'un netlik uyumsuzluğuna neden olabilen portre modunda çekilmesi olabilir.

Diğer taraftan Instagram'da fotoşoplanmış görüntüleri ortaya çıkarma amacıyla çalışan bir hesap, Ivanka'nın görüntüsünü AFP fotoğrafçısı Mandel Ngan'ın aynı anda çektiği bir diğer fotoğrafla kıyaslayarak, Ivanka'nın belinin "kesinlikle fotoşoplanmış" olduğunu belirtti.

Fotoğrafı üzerinde düzenlemede bulunduğu doğru çıkarsa Ivanka bunu yapan tek kişi olmayacak. 2015'te gerçekleştirilen bir anket, yetişkinlerin yüzde 68'inin selfie'lerinin üzerinde oynadığını ortaya koymuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU