Borsa İstanbul endekslerinden iki sıfır atılacak

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın açıklamasına göre iki sıfır atılan endeksler eğer 120 bin seviyesindeyse bin 200’ler seviyesiyle değerlenecek

Fotoğraf: AA

Gazetecilerle bir araya gelen Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, borsanın halka arzı ve piyasa işlemleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İşlem hacminin geçen seneye göre ikiye katlandığını belirten Atilla, daha fazla yerli yatırımcının gelmesi için çalışmaların olduğunu ancak henüz olgunlaşmadığını aktardı. 

Atilla, mayıs ayında endeksten iki sıfır atmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. 

Buna göre, örneğin 18 Şubat’ta 119 bin 574 puandan kapanan BIST 100 endeksinin değeri, bin 195 gibi bir puan olacak. 

Hakan Atilla, bir süredir gündemde olan Borsa İstanbul’un halka arzı konusunda yıl bitmeden hazır hâle geleceklerini aktardı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü, “Algoritma” ya da “robot işlemler” de denilen yüksek frekanslı işlem payının yüzde 16-17 seviyesinde olduğunu ve endişe edecek bir durumun olmadığını söyledi. 

Temettülerin yani kâr paylarının vergilendirilmesinin daha sade bir hâle gelmesi gerektiğini söyleyen Atilla, bu konuyla ilgili diğer kurumlarla ortak çalıştıklarını aktardı. 

Açığa satış yasağının kalkması için takipte olduklarını aktaran Hakan Atilla, halka açıklık oranı çok düşük hisselerde de bir düzenleme olacağını kaydetti. 

Borsa İstanbul’un Finans Merkezi’ne taşımak istediklerini aktaran Atilla, taşınmanın 2022 ya da 2023’ü bulabileceğini söyledi. 
 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU