Akşener’in uçağı kazadan önce Sabiha Gökçen’i üç kere pas geçmiş

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus uçağının pistten çıkmasından önce İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in de içinde bulunduğu THY uçağının pisti 3 kez pas geçtiği ortaya çıktı. İniş yapamayan uçağın Ankara’ya döndüğü öğrenildi

Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan ve 3 kişinin öldüğü kazadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de içinde bulunduğu uçağın üç kere pisti pas geçtiği öğrenildi.

Habertürk canlı yayınında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Akşener ile birlikte aynı uçakta olduğunu belirtti:

Ankara Esenboğa’dan 17.25 uçağına bindik, THY. İstanbul’a inerken türbülans oldu, uçağın içerisinde panik yaşandı. Bir kere denedi, iki kere denedi ondan sonra Ankara’ya dönüş kararı aldı. O sırada Pegasus’un uçağı inmiş, bu kaza meydana gelmiş.

“Türbülans ne kadar sürdü” sorusuna Dikbayır’ın yanıtı şöyle oldu:

Öncelikle şunu söyleyeyim: Uçağımızın pilotuna teşekkür etmek istiyorum. Türbülansa gireceğimizi söyledi, panik havasını minimize etti. 10-15 dakika şiddetli bir türbülans yaşadık. İnişe geçip bir anda pas geçti, bir daha pas geçti. Daha sonra Ankara’ya doğru döndü ve tercihte bulunduğu söyledi. O şekilde atlattı. Ama o arada Pegasus’un kazası olmuş. Biz indikten sonra haber aldık.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU