Chanel 34 bin TL’ye su şişesi sattı, kapış kapış gitti

Moda devinin Bond Street’teki amiral mağazası ürünün stoklarında kalmadığını teyit etti

(Chanel)

Çevre bilincine sahip birçok tüketici tek kullanımlık plastik tüketimini azaltmak için şişe gibi günlük ürünlerin yeniden kullanılabilir olanlarını (biraz pahalı da olsa) almayı tercih ediyor.

Fakat bir şişeye 4 bin sterlinden  fazla ödemek, aramızdaki en çevrecide bile soru işaretleri yaratabilir.

Ancak bu, 4 bin 410 sterline (yaklaşık 34 bin TL) su şişesi satmaya başlayan lüks moda markası Chanel’i durdurmuyor.

Lüks “şişe çantası” altın sarısı zincirden oluşan tutma yeri ve markanın iç içe geçmiş logosunun bulunduğu kuzu derisinden kılıfla tamamlanıyor.

Şişe ilk kez kasımda internet üzerinden satışa sunuldu, yakın bir tarihte de Birleşik Krallık’a geldi. Fakat şimdiden hepsi tükendi.

Moda devinin Bond Street’teki amiral mağazası The Independent’a, stoktaki tüm ürünü sattıkları bilgisini verirken, civarda Chelsea’deki mağazaysa satın alınabilecek sadece bir şişenin kaldığını teyit etti.

Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Maggie Rogers, geçen hafta Grammy Ödülleri’nde kırmızı halıda söz konusu şişeyle görüldü. Rogers, gazetecilere “Sürdürülebilirlik benim için gerçekten önemli bir şey” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chanel ilk su şisesini 1994’te satışa sunmuştu. Bu şişeyi Claudia Schiffer ve Carla Bruni tasarlamıştı. Bugünlerde 1994 yılına ait orijinal kılıf internetteki lüks perakende satış sitelerinden 8 bin 500 dolara (yaklaşık 50 bin TL) alınabiliyor. Üstelik altın rengi şişesi satışa dahil değil.

Öte yandan Chanel’inki satışa sunulan en pahalı şişe değil. Bu rekor, 45 bin sterlinlik (yaklaşık 350 bin TL) fiyatıyla Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani’ye ait.

Chanel’in modelinden farklı olarak bu şişede Fransa, Fiji ve İzlanda’dan gelen ve “altın tozu” serpiştirilmiş su bulunuyor.

Bu şişelerden sadece bir tanesi satıldı. Satış, iklim kriziyle mücadeleye kaynak toplamak için 2010’daki açık artırmada gerçekleşti.

Aynı tasarımcı ürünün 3,4 milyon sterlinlik (yaklaşık 26 milyon TL) platin versiyonunu da üretti fakat henüz kimsenin bu rakamı ödediğine ilişkin kanıt yok.

British Vogue’un genel yayın yönetmeni, Taylor Swift’in modada sürdürülebilirlik bilincini artırmak için aralık sayısının kapağında Chanel ürünleriyle poz verdiğini söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU