Ruhani'den Trump'a: Ortadoğu planınız yüzyılın en alçak planı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüzyılın Anlaşması adıyla açıkladığı ortadoğu planını eleştirdi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı ve ortadoğu barış planı olarak tanımladığı plana İran'dan tepki geldi. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aptalca girişimler yetti. Yüzyılın en alçak planı" dedi.
 


Ruhani'nin birinci yardımcısı İshak Cihangiri de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yüzyılın en büyük utancı tanımını kullandı. 

Cihangiri, Filistin halkının ve Müslümanların bilinciyle söz konusu planını başarısızlıkla sonuçlanacağını belirtti. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


ABD Başkanı Trump, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında, Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Netanyahu ise planı, "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde nitelendirmişti.

Plana İsrail merkezli sivil toplum kuruluşu Barış Şimdi tepki göstermiş,"İki devletli çözüm dışındaki öneriler tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkumdur" açıklaması yapmıştı. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU