Gezi Parkı’daki 39 ağaç ‘değişecek’

Kuruyan ağaçar yerine Dişbudak, Sığla, Çitlembik, Mabet ve Ihlamur dikilecek

Fotoğraf: AFP

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında büyük protestolara sahne olan Taksim Gezi Parkı'nda 39 kuru ağacın kaldırılarak yerlerine Dişbudak, Sığla, Çitlembik, Mabet ve Ihlamur ağaçlarının dikileceğini açıkladı.

İBB'den yapılan açıklamada daha önce sökülmesine karar verilen 77 ağaçtan bir çoğunun fırtına nedeniyle kırıldığı belirtildi. Geriye 39 kuruyan ağaç kaldığı kaydedilirken bunların da Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce kaldırılarak, yerlerine uygun boyutta Dişbudak, Sığla, Çitlembik, Mabet ve Ihlamur ağaçları dikileceği açıklandı.

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, çalışmayla ilgili bilgilendirmede bulundu. Gezi Parkı’nın öneminde değinen Seçkin, şunları dedi:

Gezi Parkı, hem Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çarpıcı anılarına tanıklık eden hem de 1940’lı yıllardan itibaren içinde bulunduğu bölgede yer alan yeşil alan dokusunun başlangıcıdır. Park, aynı zamanda İstanbullu hemşerilerimizin yaşantısına eşlik eden önemli bir kentsel mekanımız. Gerek taşıdığı anlam, gerek kentsel doku içerisinde üstlendiği nefes alma noktası özelliğiyle, Gezi Parkı ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU