Yangınlarla boğuşan Avustralya’da turizme 52 milyon dolar yardım yapılacak

Avustralya’da yangınların kötü biçimde etkilediği turizm sektörünün toparlayabilmesi için hükümet finansal destek sağlayacağını açıkladı

Aylardır süren yangınların ülkeyi pek çok açıdan felce uğrattığı belirtilmişti (Reuters)

Avustralya hükümeti pazar yaptığı açıklamada aylardır süren yangınlardan kötü etkilenen turizm sektörünün toparlanabilmesi için finansal yardım yapacağını açıkladı. 

Her ne kadar son dönemde yağan yağmurlar bir miktar rahatlama sağlasa da turizm sektöründe yangınlar nedeniyle şu ana kadar oluşan zarar 690 milyon dolara (yaklaşık 4 milyar 65 milyon TL) ulaştı. Adada yangınlarla bu ay 200 bin hektarlık alan kül oldu.

Kangaroo Island Safari ve Kangaroo Island Ocean Safari şirketlerinin sahibi Tony Coppins, “İnsanlar gelmekten vazgeçti” diyerek şubat ve mart rezervasyonlarının pek çoğunun iptal edildiğini ekledi.

Bütün bir adanın alev aldığını düşünüyorlar. Halbuki öyle değil. Adanın hala uygun olduğu mesajını iletmeye gerçekten ihtiyacımız var.

Hükümet pazar yaptığı açıklamayla turizme 52 milyon dolar (yaklaşık 306 milyon TL) aktaracağını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turizm Bakanı Simon Birmingham, “Uluslararası ziyaretçiler çok önemli ve özellikle Kanguru Adası ya da North Queensland gibi yerler için. Bu tip yerler çoğunlukla yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor ve bu nedenle turizmi mümkün olan en kısa sürede toparlamalıyız” ifadelerini kullandı. 

Birmingham,yurtdışından gerçekleştirilen rezervasyonların yüzde 30 ila 40 düştüğünü belirtti. Ülke içinden yapılan rezervasyonlarsa neredeyse yüzde 70 oranında azaldı. 

Süregelen yangınlarda şu ana kadar 20 kişinin ve milyonlarca hayvanın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Reuters’ın aktardığına göre yangınlar Almanya’nın üçte biri kadarlık bir alanı tahrip etti. 

Daha önce yangınlardan etkilenen publar için de donanma sevkiyat desteğinde bulunacağını açıklamıştı. 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU