Hürriyet yazarı Şener’den Demirtaş’ın kitabına dair ilginç iddia: Matematiksel olarak hesaplarsanız…

Şener, HaberTürk yayınında Demirtaş’ın Seher kitabıyla ilgili olarak ilginç bir iddiada bulundu

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununu sanatçılar, siyasetçiler, Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu'nun birlikte izlemesi sonrası başlayan tartışma sürüyor.

Habertürk’teki Enine Boyuna programında da Demirtaş’ın kitabı, tiyatro gösterimine giden siyasiler ve siyasi eşleri konuşuldu.

“Matematiksel olarak hesaplarsanız…”

Hürriyet yazarı Nedim Şener ile eski CHP milletvekili Berhan Şimşek arasında Seher kitabıyla ilgili şöyle bir diyalog geçti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nedim Şener: Kitabı okurken benim yaptığım orada geçen bazı isimler var. Oturun internetin başına. İsim geçtikçe o isimleri bir internetten tarayın.

Berhan Şimşek: Seher ismi Türkiye’de 83 bin tane var.

Nedim Şener: O değil. O Seher o Seher değil. Ama başka isimler var, onları bir tarayın. Ben tarıyorum şimdi. Çok ilginç bir fotoğraf çıkıyor karşıma.

Berhan Şimşek: Barış içinde bakmak gerekiyor.

Nedim Şener: Keşke herkes öyle baksa. Seher kitabının sonunda 2025 gibi tanımlanan bir tarihi süreç var. Ama açık değil. Onu eğer matematiksel olarak hesaplarsanız 2025’e geliyor. Bir kent konseyi hikayesi var orada. Onu bir dikkatli okuyun ben anlatacağım size.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU