Canlı yayında koalanın çok tehlikeli olduğuna inandırılan muhabir zırh kuşandı

Gazeteci zararsız koalayı tutarken "Lütfen onu üzerimden al" diye yalvardı

Avustralya'da yapılan bir şakada Britanyalı TV muhabiri, zehirli dişleriyle korkutucu bir hayvan olduğunu düşündüğü koalayı tutmak için tüm vücudunu kaplayan zırhı giymesi gerektiğine inandırıldı.

ITV News Asya muhabiri Debi Edward, Avustralya'nın doğal yaşam alanlarını yok eden ve milyonlarca hayvanı öldürdüğü düşünülen orman yangını krizini anlatıyordu.

Kanguru Adası Doğal Yaşam Parkı'na yaptığı ziyarette Edward'a, turistlere saldırdığı söylenen, sözde tehlikeli sahte koala alt türü "atlayan ayılardan" birini tutma fırsatı verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serbest çalışan video yapımcısı Sean Mulcahy muhabire "Atlayan ayılar koalanın yakın kuzenidir ama aslında çok tehlikelidir. Yani yaban köpeği (dingo) ve normal evcil köpek arasındaki fark gibi” dedi.

Mulcahy hayvanın normal bir koaladan daha uzun pençelere ve orta dereceli zehirli küçük dişlere sahip olduğunu iddia etti.

"Avustralya'daki turistlerde gördüğümüz üçüncü en yaygın yaralanma aslında atlayan ayı saldırılarından kaynaklı" dedi.

Ama muhabire tutması için verdiği hayvan sadece normal bir koalaydı.

Atlayan ayılar Avustralya'da popüler bir şaka. Turistleri korkutmak için onları ağaç tepelerinden atlayarak habersiz kişilere saldıran, alışılmadık derecede büyük ve korkutucu koalalar uyarıları yapılır.

Kameraya "insanlara saldırdığı bilinen tehlikeli bir ayı" olduğunu söylediği hayvanı tutması için Edward'a vücut zırhı ve koruyucu gözlükler verildi.

Koalayı gergin bir şekilde tutan muhabir "Buradaki herkes çok endişeli görünüyor. Endişelenmemeye çalışıyorum çünkü endişemi sezebileceği söylendi" dedi.

Bir süre sonra Edward giderek daha huzursuz hale geldi ve hayvanı ondan almaları için yalvarınca vahşi yaşam parkı personeli araya girdi.

Bu esnada Mulcahy ve ekibi, şaka yaptıklarını ve hayvanın zararsız bir koala olduğunu açıkladı.

Kamera ekibi gülmeye başladığında Edward "Benimle dalga geçiyordunuz! Lanet Avustralyalılar" diye karşılık verdi.

Muhabir daha sonra Channel Nine'ın Today programında nasıl kandırıldığını açıkladı.

Edward, "Açıkçası geriye dönüp baktığımda 'bu tam doğru olmayabilir' diye düşündüğüm birkaç an var, ancak ekip 'bunu gerçekten denemelisiniz, sadece özel ziyaretçilerimiz için yaptığımız bir şey' diyordu" dedi.

"Atlayan ayıların" Avustralya'da yapılan bir şaka olduğunu bilip bilmediği sorulduğunda Edward "Sanırım atlayan ayılar hakkında hiçbir şey bilmediğim gayet açık" diye ekledi.

ITV muhabiri, Kanguru Adası'ndaki koalaların yarısından fazlasını öldürdüğü düşünülen kontrol altına alınamayan yangınların ülkede neden olduğu hasar hakkında bilgi veriyordu.

Avustralya Çevre Bakanı Sussan Ley, koala nüfusunun yangınlardan "olağanüstü darbe" aldığı ve tahribat nedeniyle "nesli tükenmekte olan hayvanlar" listesine girebileceği uyarısını yapmıştı.

Mulcahy, Edward'ın haberciliğini övdü ve şakadan keyif alan herkesin yangınlarda yaralanan koalaların tedavisine yardımcı olmak için parka bağışta bulunması gerektiğini söyledi.

ABC News'e konuşan Mulcahy, "Bizim için bir dikkat dağıtmaydı. Perişan birkaç hafta geçirdik ve sonra güldük. Paylaştığım için memnunum çünkü pek çok insan bundan keyif aldı" dedi.

"Az önce Kanguru Adası'nda evlerini kaybeden bir aileyle birlikteydim, onlarla oturdum ve hepsi videoyu izledi. Gülmekten gözümüzden yaş geldi."​"

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU