'Kat serbestliği kalkıyor, artık binalar istediği kadar yükselemeyecek'

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş inşaatlar için sunulan yeni kanun teklifi ile ilgili konuştu. Muş, kaçak yapılar için cezaların arttırılacağını söyledi

Fotoğraf: Miyamoto International

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, partisinin kaçak inşaatlar için TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi ile ilgili bilgiler verdi.

Muş, "Kat serbestliğini kaldırıyoruz, binalar istediği kadar yükselemeyecek. Parsel bazlı imar değişikliği yapılamayacak" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili; yeni kanun teklifinde ayrıca köylerdeki yapılaşma ilgili de valilikten izin alınması koşulu getirileceğini ifade etti.

Kumsal alanda iskele yapılmasına müsaade edilmeyeceğini söyleyen Muş, imar barışından yararlananların binalarını güçlendirebileceğini; kaçak bina hem yıkılacağını hem de cezasının yükseleceğini belirtti.

Kaçak bina yapana yıkımın yanı sıra Türk Ceza Kanunu 84.maddesi gereğince buna göz yuman memura da 257.maddeden işlem yapılıyor.

Türk Ceza Kanunun “İmar Kirliliğine Neden Olma” başlığını taşıyan 184.maddesine göre ise kaçak binaya müsaadenin cezası iki yıldar beş yıla kadar değişiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU