Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda kadınlar birinci, erkekler ikinci oldu

Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Yaşar Doğu adına düzenlenen turnuvada kadın milli takımı şampiyon oldu. Erkekler ise ikinciliği kazandı

Fotoğraf: AA

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu merhum milli güreşçi Yaşar Doğu adına bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye kadınlarda şampiyonluğu elde ederken, erkeklerde ikinci oldu.

Dünya Güreş Birliği’nin (UWW) açıkladığı 2020 takviminde yer alan ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından erkekler serbest stil ve kadınlar kategorilerinde düzenlenen turnuva, İstanbul'daki Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda üçüncü gün müsabakalarıyla sona erdi.

Türkiye 4 altın kazandı

Üç günde yaklaşık 20 ülkeden 250'ye yakın sporcunun mücadele ettiği turnuvada Türkiye kadınlarda 2 altın, 6 gümüş, 8 bronz madalya alarak topladığı 190 puanla zirvede yer aldı. Kadınlarda Azerbaycan 99 puanla ikinci, Bulgaristan ise 82 puanla üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Türkiye 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalyayla 159 puan alarak turnuvayı ikinci sırada bitirdi. Erkeklerde zirvede ise 180 puanla Azerbaycan yer alırken, Gürcistan 123 puanla üçüncülüğü elde etti.

Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde 4 altın, 9 gümüş ve 13 bronz olmak üzere toplam 26 madalya aldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU