Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde izdiham: En az 50 ölü, 213 yaralı

ABD saldırısında öldürülen İranlı general Süleymani için memleketi Kirman'da düzenlenen cenazede izdiham yaşandı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için Kirman kentinde düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşandı.

İzdihamda en az 50 kişi hayatını kaybederken 213 kişi de yaralandı.

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, cenaze törenine katılımın yoğun olması nedeniyle birçok sokakta izdiham yaşandığını ve törenin ertelendiğini duyurdu.

Kirman Valiliği Halkla İlişkiler Sorumlusu Hamid Şemseddin, cenazeye yüksek katılım nedeniyle Beheşti Caddesi'nde izdiham yaşandığını ve yaralıların acilen hastaneye kaldırıldığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, izdihamda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Ruhani, ölenlerin ailelerine yardım talimatı verirken sağlık bakanını yaralılarla ilgilenmeye davet etti.

 

ISNA’ya konuşan Kerman Cenaze Komitesi Başkanı Mehdi Sadafi, aşırı kalabalık nedeniyle defin işlemlerinin gerçekleştirilemediği ve cenaze töreninin başka bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Ancak defin işlemi ilerleyen saatlerde tekrar başladı.

Sadafi, cenazeleri taşıyan araçların Golzar Şehitliğine yönelirken kalabalık nedeniyle durduğunu söyledi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Said Nemaki bölgede olduğu ve krizin çözümü için çalışma yapıldığı belirtildi.

3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta seyir halindeyken ABD'nin insansız hava aracı saldırısında öldürülen Kasım Süleymani için önce Kerbela'da, sonra Tahran'da tören düzenlenmişti. Her iki şehirdeki tören yüzbinlerce kişi katılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU