Hafter, Mısır'dan daha fazla siyasi destek istiyor

Mısır'a giderek Sisi ile görüşen Hafter, başta silah yasağının kaldırılması olmak üzere daha fazla siyasi destek talep etti

Abdulfettah Sisi, Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Halife Hafter'i kabul etti / Fotoğraf: Independent Arabia

Libya’da kriz tırmanmaya devam ederken başkent Trablus’u ele geçirmeye çalışan Halife Hafter, 30 Aralık’ta Kahire’ye birkaç saatlik ziyarette bulundu. 

Kaynaklara göre Mısır tarafı görüşmede Hafter’e desteğini yineledi. Independent Arapça, Hafter’in Mısırlı üst düzey yetkililerin yanı sıra Abdulfettah el-Sisi ile de görüştüğünü yazdı. Hafter bu görüşmede başta silah yasağının kaldırılması olmak üzere uluslararası forumlarda kendi güçlerine daha fazla destek sağlama talebinde bulundu.

Mısır’ın Libya mesaisi 

Öte yandan Sisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bessam Radi’nin, iki isim arasındaki görüşmede, Libya’daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığını ifade etti. 

Aynı şekilde Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de 30 Aralık sabahı İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mısır Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Ahmed Hafız, görüşmede Libya’nın konuşulduğunu söyledi.

Hafter sözcüsünün iddiası: "Trablus’a 300 Suriyeli muhalif gönderildi"

Başkent Trablus’taki çatışmalar devam ederken, Hafter güçlerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye’nin desteklediği 300 Suriyeli muhalifin Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında savaşmak üzere Trablus’a getirildiğini iddia etti.


Independent Türkçe için çeviren: Kübra Şahin
 

DAHA FAZLA HABER OKU