Dünya Ralli Şampiyonası bugün başlıyor

Dünya Ralli Şampiyonası bugün Monte Carlo'da başlıyor. Türkiye’nin de ev sahipleri arasında yer aldığı şampiyonada gözler Sebastien Loeb ve Sebastien Ogier’in üzerinde olacak

Dünya Ralli Şampiyonası, Monte Carlo etabıyla başlıyor Fotoğraf: AA

Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı bugün Monte Carlo’da koşulacak. Geçtimiz günlerde 2019 sezonu takvimi açıklanmış ve bu sene Şili de takvime eklenmişti. Toplamda 14 etap yapılacak olan turnuvada Türkiye 12-15 Eylül tarihleri arasında 11. etaba ev sahipliği yapacak.

9 şampiyonluğu bulunan efsane pilot Sebastien Loeb bu sezon 6 yarışta mücadele edecek. Toplamda 6 şampiyonluğu bulunan Sebastien Ogier, eski takımı Citroen’le mücadele edecek.

 

 

15 senedir değişmeyen ayrıntı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın en ilginç detayı 15 senedir şampiyonun isminin ve ülkesinin değişmiyor olması. 2004’ten beri devam eden bu gelenek efsane Fransız pilot Sebastien Loeb’le başladı. 9 kez üst üste şampiyon olan Sebastien Loeb, emekli olduktan sonra yerini bir diğer Fransız Sebastien Ogier’e bıraktı. Ogier, bayrağı devraldıktan sonra 6 kez üst üste şampiyon olma başarısı gösterdi. 

Türkiye etabı 12-15 Eylül’de

8 yıl aranın ardından geçen yıl yeniden takvime dahil olan Türkiye etabı Marmaris’te düzenlenmişti. Bu sezon 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Rally Turkey” yeniden Marmaris’te yapılacak. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU