Wayne Rooney, Manchester United oyuncularını suçladı

Kırmızı Şeytanlar'ın eski kaptanı, United'ın Arsenal'e 1-0 yenildiği maçta Sky Sports için yaptığı yorumlarda görüşlerini dile getirdi

Wayne Rooney, Manchester United'ın sakat oyuncularının hâlâ takımda yer alıp alamayacağını sorguladı (Rreuters)

Wayne Rooney, Manchester United'ın sakat olduğu söylenen bazı oyuncularını, kendilerini FA Cup finaline ya da Euro 2024'e saklamak için zor zamanlardan geçen takımın maçlarına çıkmamakla suçladı.

Arsenal'e 1-0 yenilerek üst üste ikinci, kötü geçirdikleri sezonda 19. mağlubiyetini alan United'ın rekor kıran golcüsü ve eski kaptanı Rooney, takımın sakat oyuncularından bazılarının aslında forma giyebilecek durumda olduğunu ancak kendilerini sakladıklarını düşünüyor.

Onları maçlara çıkmayarak kulübü hayal kırıklığına uğratmakla suçlayan Rooney şunları söyledi: 

Bu kadroda çok iyi oyuncular var ve performansları vasatın çok altında. Sakatlıklara bakıyorsunuz ve bu oyunculardan bazıları yüzde 100 oynayabilir.

Önünüzde bir Avrupa Şampiyonası ve bir FA Cup finali var. Oyuncuların bir süre sahalardan uzak kalması ve sonra Avrupa Şampiyonasına doğru geri dönmesi kolay. Bunu yıllar içinde ben de gördüm. Bence sakatlanan oyuncular halihazırda kendilerine hiç güvenmiyor.

Menajer Erik ten Hag'ın sakat listesinde kaptan Bruno Fernandes, geçen sezon takımın en golcüsü Marcus Rashford, 4 ana stoperi Lisandro Martinez, Raphael Varane, Harry Maguire ve Victor Lindelof'la iki tecrübeli sol bek Luke Shaw ve Tyrell Malacia'nın yanı sıra Mason Mount ve Anthony Martial yer alıyor.

United, FA Cup finalini kazanamazsa Avrupa'ya gidememe tehlikesiyle karşı karşıya ve Ten Hag bunun kendilerinde çok hasar bırakacağını kabul etti:

Bu çok zarar verici.

İçinde bulunduğumuz durum bu ama yine de oraya ulaşabiliriz. Fırsatlarımız var, sorumluluk almalıyız ve sonra da bunu başarmak için her durumda devreye girmeli ve sorunlar devasa olsa bile mücadele etmeliyiz.

Leandro Trossard, Arsenal'in Old Trafford'daki galibiyetini getiren golü attı ve menajer Mikel Arteta oyuncularının "hayalleri canlı" tuttuğunu söyledi.

Manchester City'nin salı günü Tottenham ya da gelecek hafta sonu West Ham karşısında puan kaybetmesi halinde Arsenal pazar günü Everton'ı yenerek Premier Lig'i kazanabilir.

Arteta şöyle konuştu: 

Sezonun son gününü taraftarlarımızın önünde Premier Lig'i kazanma fırsatıyla yaşamak için hayallerimizi canlı tutmak istedik. Bu, birlikte yaşayacağımız bir şey ve bunu bu oyuncular ve personelle yapacağımız için çok mutluyum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU