Donald Trump'ın Meksika kartellerine karşı planı ortaya çıktı

"Bizim onlardan daha acımasız katillerimiz var"

Trump, kasımda yapılacak seçimlerde ABD Başkanı Joe Biden'a karşı yarışacak (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika'daki uyuşturucu çetelerinin liderlerini öldürmek için ülkeye özel harekatçı göndermeyi planladığı iddia edildi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen üç kişi, Amerikan dergisi Rolling Stone'a Trump'ın seçimleri kazanması halinde Meksika'ya gizlice suikast timi göndermeyi planladığını söyledi. 

Kaynaklar, Meksika devletinin onayı olsun olmasın, Trump'ın ABD Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri'nden bazı birlikleri ülkeye göndermeye yönelik planlarını yakın çevresindeki isimlerle paylaştığını savundu. Bu kişiler arasında Cumhuriyetçi Parti'den bir Temsilciler Meclisi üyesinin de yer aldığı ileri sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

77 yaşındaki Trump'ın, "Bizim onlardan daha acımasız katillerimiz var" diyerek, Meksika'daki kartel liderlerine yönelik önceden böyle gizli operasyonlar yapılmamasına şaşırdığını söylediği iddia edildi.

Trump'ın bu yöntemle Meksika'daki uyuşturucu çetelerinin faaliyetlerine büyük darbe vurulacağına inandığı savunuldu. 

Buna ek olarak kaynaklar, Trump'ın Meksika'ya düzenlenecek operasyonlarda, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'ye 2019'da yapılan suikastın örnek alınmasını önerdiğini öne sürdü.

Washington, Ekim 2019'da Suriye'de düzenlenen operasyonda Bağdadi'nin öldürüldüğünü bildirmişti. Trump, Bağdadi'nin saldırı sırasında kaçarken üstündeki patlayıcıları inflak ettirerek öldüğünü söylemişti.

Kaynaklardan biri de Trump'ın öldürülecek kartel liderlerinin bir listesinin çıkarılmasını ve operasyonların buna göre planlanmasını istediğini iddia etti.

Trump'ın seçim kampanyası sözcüleri, Rolling Stone'un yorum taleplerine yanıt vermedi.

Amerikan gazetesi New York Times'da çalışan Maggie Haberman’ın geçen yıl Trump'la ilgili yayımladığı Confidence Man (Güven Adamı) kitabında, eski ABD Başkanı'nın bir dönem Meksika'daki uyuşturucu laboratuvarlarını füzeyle vurmayı planladığı da öne sürülmüştü.


Independent Türkçe, Rolling Stone, RT

DAHA FAZLA HABER OKU