Tırmanışçılar, aşırı kalabalık nedeniyle uçurumda mahsur kaldı

"Tuvaleti gelen ne yapacak?"

Bir sosyal medya kullanıcısı "Tuvaleti gelen ne yapacak?" diye sordu (Xiaohongshu)

Çin'deki tırmanışçılar aşırı kalabalık nedeniyle kayalara tırmanırken bir saati aşkın süre mahsur kaldı.

Çin'in doğusundaki Cıciang'da yer alan Yandang Dağı'na çıkan tırmanışçılar, kalabalık nedeniyle uçurumda beklemek zorunda kaldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Pekin yönetiminin 5 günlük tatil ilan etmesi üzerine birçok tırmanışçı adeta dağa akın etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 Mayıs'ta yaşanan yoğunlukta, aralarında turistlerin de yer aldığı tırmanışçıların, kayalara yerleştirilen demir basamaklarda beklediği görüntüler ülkedeki sosyal medya platformlarında paylaşıldı. 

Ülkede Instagram'ın muadili olarak kullanılan Xiaohongshu'da bir kişi, "Bu çok korkutucu! Benim gibi yükseklik korkusu olan biri orada altına edebilir!" yorumunu yaparken, bir diğeri "Para verseniz bile böyle bir yere tırmanmam" diye yazdı. 

Rotayı işleten Wenzhou Dingcheng Sports Development firmasının yayımladığı açıklamada, yetkililerin tatil yoğunluğunu öngöremediği belirtildi. 

Şirket, bilet kontrollerinin düzgün yapılmadığını ve sahada aksaklık yaşandığını ifade ederek, yığılma nedeniyle tırmanışçıların mahsur kaldığını bildirdi.  

Bazı dağcıların en az iki saat hareket etmeden beklemek zorunda kaldığı fakat daha sonra tüm tırmanışçıların rotayı tamamlamasının sağlandığı aktarıldı. 

Pekin yönetimi, tatilcilerin uğrak noktalarından Yandang Dağı'nın UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için 2001'de başvuru yapmıştı.

Şanghay'ın 410 kilometre güneyindeki dağ, UNESCO'nun geçici listesine alınmıştı.


Independent Türkçe, CNN, Laitimes

DAHA FAZLA HABER OKU