Rekor kıran tartışmalı film gişede tarih yazıyor

Eleştirmenler distopik yapım için "rahatsız edici" diyor

Bölünmüş bir Amerika'yı anlatan 50 milyon dolarlık İç Savaş, A24'ün ve bugüne kadarki en pahalı yapımı (A24)

İç Savaş (Civil War), geçen yıla damga vuran korku filmi Konuş Benimle'yi (Talk to Me) geride bıraktı ve A24 için bir dönüm noktasına hızla yaklaşıyor.

Yok Oluş (Annihilation) ve Ex Machina'yı çeken Alex Garland'ın yazıp yönettiği film, (Ay Işığı) Moonlight, Uncut Gems ve Ayin (Hereditary) gibi filmlerin yapım ve dağıtımını üstlenen bağımsız prodüksiyon şirketinin bugüne kadar gösterime soktuğu en pahalı film oldu. 

100 milyon dolara yaklaştı

Bütçesi 50 milyon dolar olan distopik gerilimde Kirsten Dunst, yakın gelecekteki Amerika'da patlak veren iç savaşı belgelemeye çalışan bir gazeteciyi canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'nin aktardığına göre İç Savaş'ın gişesi, dünya çapında 100 milyon dolarlık önemli bir kilometre taşına yaklaşıyor. 

2024 yapımı film henüz bu sınıra ulaşmamış olsa da 4. hafta sonu bitmeden, dünya çapında 92,1 milyon dolar kazanan korku türündeki Konuş Benimle'yi geride bıraktı.

Bu da İç Savaş'ın, 2022'de En İyi Film Oscar'ını kazanan Her Şey Her Yerde Aynı Anda'nın (Everything Everywhere All At Once) ardından tüm zamanların en çok hasılat yapan ikinci A24 filmi olduğu anlamına geliyor.

Başroldeki Dunst'a Wagner Moura ve Cailee Spaeny'nin eşlik ettiği yapım, A24 filmleri arasında hızla yükselirken, zirveye oturması için önünde hâlâ uzun bir yol var. 

Zirve için 44 milyon dolar daha kazanmalı

Komedi ve aksiyonu buluşturan Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünya çapında 143,4 milyon dolar kazanmıştı. Bu da Alex Garland'ın distopik filmiyle zirve arasında 44 milyon dolar olduğu anlamına geliyor.

Öte yandan İç Savaş, gösterime girdiği ilk gün 10,8 milyon dolarlık önemli bir kazanç elde ederek, A24 için şimdiye kadarki en yüksek açılış günü hasılatına imza atmıştı.
 


Sinema yazarları dünya çapında 96 milyon dolar hasılat yapan İç Savaş'tan çoğunlukla övgüyle bahsediyor ancak filmin "rahatsız edici" olduğunu öne sürenler de var.

"Filmdeki dehşet insanı rahatsız edici derecede etkiliyor"

Bunlardan biri olan Hollywood Reporter, "Alex Garland'ın son filmini izlemek zor çünkü insanlara destekleyecekleri (ya da karşı çıkacakları) açıkça tanımlanmış taraflar vermiyor" diye yazdı.

Seattle Times ise filmin "rahatsız edici" olduğuna katılarak şu ifadeleri kullandı:

Alex Garland'ın İç Savaş'ı esasen bir korku filmi ve bu filmdeki dehşet insanı rahatsız edici derecede etkiliyor.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant, Seattle Times, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU