Bridgerton'ın yaratıcısından gişe rekortmeni filme eleştiri

"Yorum yok"

Barbie, küresel gişede yaklaşık 1,4 milyar dolar hasılat elde etti (Warner Bros)

Bridgerton'ın yaratıcısı Shonda Rhimes, geçen yılın gişe canavarı Barbie'yle ilgili konuştu ve verdiği yeni röportajda, insanların filmi "olduğundan çok daha fazlası yapmaya çalıştığını" söyledi. 

Önce "Yorum yok" dedi sonra içini döktü

Netflix'in popüler dizisi Bridgerton'ın 16 Mayıs'taki üçüncü sezon prömiyerine hazırlanan 54 yaşındaki Rhimes'a, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı filmle ilgili düşünceleri soruldu.

Ünlü senarist önce "Yorum yok" dedi, ardından da filmin "feminist manifestosu"yla ilgili içini döktü.

Rhimes, Variety'ye verdiği röportajda şunları söyledi: 

Tamam, işte bunu söyleyeceğim. Eğer bir Barbie filmi bekliyorsanız, bence harikaydı.

"Filme yükledikleri ağırlık çok ilginç"

Barbie'yi evde izlediğini anlatan sinemacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama bence pek çok insan çok daha fazlasını bekliyordu ve sonra da filmi olduğundan çok daha fazlası yapmaya çalıştı. Filmde yanlış bir şey yoktu, bence son derece keyifliydi. Ancak insanların Barbie hakkındaki bir filme yükledikleri ağırlık bana çok ilginç geldi.

Gosling'in seslendirdiği I'm Just Ken adlı şarkıya da değinen Rhimes, açıklamasıma şöyle devam etti:

I'm Just Ken'i evimde her gün duyuyorum çünkü çocuklarımdan biri sürekli söylüyor. Ama evet, bence insanlar bunun bir tür feminist manifesto olmasını istedi ama öyle olması gerekmiyordu.

Greta Gerwig, Oscar yarışına dahil edilmemişti 

Filmin yazarı ve yönetmeni Greta Gerwig'in Oscar'da En İyi Yönetmen kategorisinde yer almaması ve başrol oyuncusu Margot Robbie'nin oyunculuk dalında aday gösterilmemesi, bazı hayranlar ve eleştirmenler tarafından mevcut ataerkilliğin bir göstergesi olarak kabul edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rhimes sinemaseverlere Barbie'nin sadece oyuncak bir bebek hakkındaki bir film olduğunu, dünya çapında feminizmin durumunu anlatmadığını söyledi.

Rhimes Barbie hakkında konuşan tek sinemacı değil. Ünlü yönetmen Oliver Stone, filmi izlemeden önce Barbie'nin "Hollywood'u çocuksulaştırdığını" öne sürmüştü.

Müfreze (Platoon) ve Katil Doğanlar'ın (Natural Born Killers) yönetmeni, Oscar adayı Ryan Gosling'in daha ciddi yapımlar yerine Barbie gibi filmlerde rol alarak "zamanını boşa harcadığını" ileri sürmüş ve aktörü eleştirmişti. 

Stone daha sonra filmi izlediğini ve özgünlüğünden ötürü takdir ettiğini söyleyerek önceki yorumları nedeniyle özür dilemişti.


Independent Türkçe, Daily Mail, Variety, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU