Amazon Prime'ın yeni dizisi tarih yazıyor: 65 milyondan fazla kişi izledi

İkinci sezon onayını aldı bile

Dizinin yaratıcıları Geneva Robertson-Dworet ve Graham Wagner, aynı zamanda yönetici yapımcı olarak da görev yapıyor (Amazon Prime Video)

HBO'nun sevilen dizisi The Last of Us'ın başarısının ardından bir video oyunu uyarlaması daha adından sıkça söz ettiriyor. 

Amazon, yeni macerası Fallout'un Prime Video'daki tüm diziler arasında şimdiye kadarki en iyi ikinci başlangıcı yaptığını açıkladı.

Güç Yüzükleri'nden sonra en iyi başlangıç

Bir Prime Video temsilcisinin aktardığına göre, Fallout'u yayın servisindeki ilk 16 gününde 65 milyondan fazla kişi izledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amazon bu rakamın, 2022'de Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nden (Lord of the Rings The Rings of Power) sonraki en iyi başlangıç olduğunu söyledi.

Açıklamada ayrıca Fallout'un bu süre zarfında Prime Video'nun dünya çapında en çok izlenenler listesinin zirvesinde yer aldığı ve 170 ülkede birden bir numarada olduğu belirtildi.

Fallout, özellikle Britanya, Fransa ve Brezilya'da çok sevildi.

Amazon ayrıca Fallout'un 18-34 yaş arası yetişkinler arasında şimdiye kadar en çok izlenen dizi olduğunu ve izleyicilerin yüzde 60'ının ABD dışında yaşadığını söylüyor. 

"Gözünüzü ayıramayacaksınız"

Dizi, eleştirmenler arasında da popüler olduğunu kanıtladı. Fallout, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da sinema ve televizyon yazarlarının yorumlarına göre 100 üzerinden 93 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başardı.
 


Aramide Tinubu, Variety için kaleme aldığı eleştiride şöyle diyor: 

Tuhaf ama son derece eğlenceli olan Fallout daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemiyor. Sırf bu nedenle bile gözünüzü ayıramayacaksınız.

Öte yandan Amazon, Fallout'un ikinci sezonuna onay verdi bile. 

Kıyametten 200 yıl sonra

Aynı adlı video oyunu serisine dayanan dizi, kıyametten 200 yıl sonra geçiyor. 

8 bölümden oluşan dizinin konusu, Amazon tarafından şöyle özetleniyor:

Lüks nükleer sığınakların edepli sakinleri, kendilerini yüzeyde bekleyen inanılmaz karmaşık, epey tuhaf ve çok vahşi dünyaya adım atmak zorunda kalıyor. Gelmiş geçmiş en büyük video oyunlarından birine dayanan Fallout, yokluklar dünyasında bir şeylere sahip olma mücadelesini anlatıyor.

Başroldeki Ella Purnell dizide Aaron Moten, Kyle MacLachlan, Walton Goggins, Moisés Arias, Sarita Choudhury, Michael Emerson, Leslie Uggams, Frances Turner, Dave Register, Zach Cherry, Johnny Pemberton, Rodrigo Luzzi, Annabel O'Hagan ve Xelia Mendes-Jones'la birlikte rol alıyor. 


Independent Türkçe, Variety, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU