Meşhur canavar serisinin devam filmi üç günde rekor kırdı

"Küçük bir ekrana hapsetmek istemezsiniz"

MonsterVerse serisinin 5. filmi olan Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, 135 milyon dolarlık bütçeyle çekildi (Warner Bros)

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk vizyona girer girmez önemli bir dönüm noktasını geride bıraktı. 

Monsterverse'ün son filmi Yeni İmparatorluk'ta Kong ve Godzilla, ölümcül yeni bir tehdide karşı savaşmak için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. 

Yılın en büyük açılışını yaptı

Sinemaseverler bu büyük savaşı görmek için sinema salonlarına akın etti. Variety'nin haberine göre film, gösterime girdiği hafta sonunda dünya çapında 194 milyon dolar hasılat elde etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni İmparatorluk, böylesine büyük bir başarıyla Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) 182,5 milyon dolarlık ilk hafta sonu hasılatını geride bırakmayı başardı. 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk böylece yılın şimdiye kadarki en büyük açılış hafta sonu hasılatını elde etti.

Warner Bros ve Legendary ortak yapımı olan film, Kuzey Amerika'da 3 bin 861 salonda gösterime girdi. 

"Küçük ekrana hapsetmek istemezsiniz"

Eleştirmenleri tatmin etmeyen bilimkurgunun, Kuzey Amerika 75 milyon dolar hasılata ulaşması bekleniyordu ancak film bunu da aşarak 80 milyon dolar kazanmayı başardı.

Yeni İmparatorluk, eleştiri derleme sitesi Rotten Romatoes'daki 164 yoruma göre 100 üzerinden 55 puan alabildi. 

Filmin izleyici skoruysa çok daha yüksek. Binden fazla kullanıcı bilimkurgudan övgüyle bahsederek filme yüksek puanlar verdi. Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk izleyici yorumlarına göre 100 üzerinden 92 puan almayı başardı.
 


Comscore'un Wall Street Journal'a konuşan kıdemli medya analisti Paul Dergarabedian, "İzleyiciler için bu karakterleri büyük ekranda ya da mümkün olan en büyük ekranda görmek deneyimin önemli bir parçasıydı" dedi. 

Godzilla ve Kong'u küçük bir ekrana hapsetmek istemezsiniz.

Legendary Entertainment CEO'su Josh Grode, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'ye de gönderme yaparak "Sinema salonlarının içinden gelen gümbürtüleri duyuyorsunuz, ister kum tepelerinden esen kum kurtları olsun, ister Godzilla ya da Kong bir şeyle savaşıyor ya da kayaları parçalıyor olsun, sinema salonundayken bu enerjiyi hissediyorsunuz ve bu ortak deneyimi yaşamanın eğlenceli olduğunu fark ediyorsunuz" dedi. 

Korku ve gerilim filmlerinin yönetmeni

Yeni İmparatorluk'un yönetmen koltuğunda Amerikalı sinemacı Adam Wingard oturuyor.

41 yaşındaki Wingard, daha önce 2011 yapımı korku filmi Katliam Gecesi (You're Next), bir yıl sonra gelen gerilim türündeki Dehşet Kaseti (V/H/S), Netflix uyarlaması Ölüm Defteri (Death Note) ve 2021 tarihli Godzilla vs. Kong'u yönetmişti.

5 Nisan'da vizyonda

Terry Rossio, Simon Barrett ve Jeremy Slater'ın kaleme aldığı Yeni İmparatorluk'un başrollerinde Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns ve Fala Chen yer alıyor. 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Türkiye'de 5 Nisan'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU