2023'ün en kötü dizileri açıklandı: Bir numarada tartışmalı Netflix yapımı var

Seks sahneleriyle sansasyon yaratan HBO dizisi de listede

18 yaş üzeri izleyici kitlesi için uygun olduğu belirtilen Obsession'da Richard Armitage, Charlie Murphy ve Indira Varma başrollerdeydi (Netflix)

Her yıl gibi 2023'te de harika diziler gösterime girdi. Ancak hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin yerden yere vurduğu bazı fiyaskolar da oldu.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes, Tomatometre olarak bilinen yüzdelik derecelendirme sistemine göre yılın kötü dizilerini sıraladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Listenin 10. sırasında Hulu'nun Charles Dickens uyarlaması Great Expectations yer aldı. Dizi, gizemli bir hayırseverin yardımıyla lüks bir hayata sürüklenen yetim Pip'i merkeze alıyordu. Dizide Oscarlı oyuncu Olivia Colman da rol almıştı. Dizi, eleştirmenlerden 100 üzerinden 43, izleyicilerdense 38 puan alabildi.

9. sıradaki dizi, aksiyon dolu polisiyelerin her zaman başarılı olmadığını kanıtladı. CBS dizisi True Lies, eleştirmenlerden 42, izleyicilerdense 48 puan alabildi. True Lies, Arnold Schwarzenegger ve Jamie Lee Curtis'in başrollerini paylaştığı 1994 yapımı aynı adlı filme dayanıyor. 

Meşhur western'in televizyon uyarlaması tutmadı

Django da kaynak materyali kadar başarılı olamamış bir uyarlama. 1966 yapımı Western filmine dayanan Django, bir aile cinayetinin ardından öldüğüne inanılan kızını aramaya çıkan kanun kaçağı bir silahşörü konu alıyor. Eleştirmenlerden 100 üzerinden 40 puan alan dizinin izleyici skoru sadece 29.

7. sıradaki Velma, Mindy Kaling'in yönettiği Scooby Doo serisinin spinoff'u. Velma eleştirmenlerden yüzde 39, izleyicilerdense yüzde 7 gibi çok düşük bir puan aldı.

Prömiyerini Netflix'te yapan İspanyol dizisi Muted, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden 33 puan alabildi. Muted, ailesini öldürdüğü için hapis yatarken 6 yıldır konuşmayan Sergio'yu takip ediyor.

Alert: Missing Persons Unit, 2023'te başarısız olan dizilerden bir diğeri. Fox dizisi eleştirmenlerden 100 üzerinden 29, izleyicilerdense 31 puan aldı. Ünlü aktör Jamie Foxx'un yarattığı dizi Philadelphia'da geçiyor ve kentin Kayıp Şahıslar Birimi'ni merkeze alıyor.

Olay örgüsünden çok erotizme odaklandı

Listenin 4 numarasında yer alan Obsession, 1991 tarihli romana ve 1992 yapımı filme dayanıyor. Netflix'in çok izlenen dizilerinden biri olan Obsession, eleştirmenlerden sadece 25, seyircilerdense 29 puan alabildi. Dizi, kötü senaryosu ve olay örgüsünden çok erotizme odaklanması nedeniyle eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu.

Gotham Knights'ın DC evreninden bir süper kahraman spinoff'u olması onu kurtarmaya yetmedi. Dizi, Bruce Wayne'in öldürülmesinden sonra Batman'siz kalan Gotham'ı merkeze alıyor.

Gereksiz seks sahneleri sansasyon yarattı

hbo-the-idol-the-weeknd-lily-rose-depp-sam-levinson-dizi-3-e1650968677711.jpg
HBO dizisi The Idol'da pop yıldızı The Weeknd de rol alıyor (HBO)


Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson'ın sansasyon yaratan dizisi The Idol, listenin ikinci sırasında yer alıyor. Johnny Depp'in kızı Lily-Rose Depp'in canlandırdığı pop yıldızı Jocelyn'i merkeze alan dizi, gereksiz seks sahneleri nedeniyle eleştirilmişti. Eleştirmenlerden 100 üzerinden sadece 19 puan alabilen izleyici skoru da 41.

Mısır'ın son firavunu Kleopatra'nın tahtını, ailesini ve mirasını koruma mücadelesini konu alan Netflix dizisi ne eleştirmenleri ne de izleyiciyi memnun edebildi. Netflix'in tartışmalı belgesel draması Kraliçe Kleopatra (Queen Cleopatra), antik dönem hükümdarını siyah bir oyuncu olan Britanyalı yıldız Adele James'in canlandırması nedeniyle Mısır'da şiddetli bir tepkiyle karşılaşmıştı. James, katıldığı bir programda tepkilere şöyle yanıt vermişti:

Aldığım tepkinin derecesi ve niteliğini geçtim, herhangi bir düzeydeki tacizin herkese rahatsızlık vereceğini düşünüyorum ki bana verilen tepkilerin hepsi temelde ırkçı.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU