Televizyon tarihinin unutulmaz bir parçası 300 bin dolardan satışta

"Elbette The Sopranos'da yer alan tekneye sahip olmanın havalı bir yanı var ve bu harika bir sohbet unsuru oluşturuyor"

Dizide Tony Soprano'ya hayat veren James Gandolfini, 2013'te Roma'da yaşamını yitirmişti (HBO)

The Sopranos hayranları, artık televizyon tarihinin en başarılı işlerinden biri kabul edilen dizinin "yüzen bir parçasına" sahip olabilir.

Kült dizide Tony Soprano'nun sahip olduğu üç tekneden ilki, 300 bin dolara (8 milyon lira) satışa çıktı. Dizideki ismi The Stugots olan ancak artık Never Enough adını taşıyan balıkçı teknesi, şu anda Connecticut eyaletinin Stamford kentinde demirli.  

1999 model yat, ilk kez satışa çıkmıyor. New Jerseyli bir mafya ailesini konu alan efsanevi HBO dizisinin ilk sezonunda yer alan teknenin satışıyla ilgilenen Paul Ouimette, şu açıklamayı yaptı:

Müşterim bu tekneyi 2016'da satın aldı çünkü kendisi ve ailesi balık tutmayı seviyor.

Ouimette, sözlerini şöyle sürdürdü:

Elbette The Sopranos'da yer alan tekneye sahip olmanın havalı bir yanı var ve bu harika bir sohbet unsuru oluşturuyor. İnsanlar televizyon tarihinden bir parçası olan tekneyi deneyimlemek istiyor.

Yaklaşık 15 metrelik sportif balıkçılık teknesi, James Gandolfini'nin canlandırdığı ikonik karakter Tony Soprano'nun 1999 - 2007 yıllarında yayımlanan dizide sahip olduğu üç tekneden ilki.  

Teknede iki banyo, iki kamara ve dümende dokunmatik ekran kontrol sistemleri bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ouimette, adı açıklanmayan müşterisinin tekneyi satın aldıktan sonra motorlardan birini yeniden yapılandırmak ve elektronik aksamı güncellemek de dahil olmak üzere kapsamlı çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi. 

Ayrıca teknenin iç kısmında da çalışmalar yapılmış. 

Tony Soprano'nun New Jersey'deki malikanesi de, 2019'da 3,4 milyon dolarlık açılış fiyatıyla açık artırmaya çıkarılmıştı.

İstenen fiyat, bölgede 1,5 milyon ila 2 milyon dolara satılan benzer evlerin çok üzerindeydi. Ancak mal sahipleri malikanenin türünün tek örneği bir hatıra olduğuna inandıklarını söylemişti.

Patti ve Victor Recchia çifti, New York Times'a "Bu evin gerçek değerini ölçebileceğinizi sanmıyorum" demişti. Son kayıtlara göre çift halen dizinin çekildiği meşhur evin sahibi.


Independent Türkçe, Daily Mail, Maxim

DAHA FAZLA HABER OKU