Skandal dizide "mide bulandırıcı şaka": The Idol yine olay yarattı

Üçüncü bölümün ardından izleyiciler dizinin "hastalıklı senaryosunu" kınadı ve yayından kaldırılmasını talep etti

Dizinin başrolündeki Lily-Rose Depp ve The Weeknd'e, Suzanna Son, Troye Sivan, Moses Sumney, Jane Adams, Eli Roth ve Hank Azaria gibi isimler eşlik ediyor (HBO)

HBO'nun yeni dizisi The Idol'ın üçüncü bölümü dün akşam izleyicisiyle buluştu. Böylece 6 bölümlük dizide yarıya gelinmiş oldu.

Tanıtımında "Hollywood'un en adi aşk hikayesi" olarak lanse edilen dizi, sayısız skandal sahnesiyle bu sloganın hakkını vermeye devam ediyor.

Geçen pazar yayımlanan Double Fantasy (Çifte Fantezi) adlı ikinci bölüm, Lily-Rose Depp'in canlandırdığı Jocelyn karakterinin mastürbasyon ve kendine zarar verme sahneleri nedeniyle eleştirilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün yayımlanan Daybreak (Tanvakti) adlı yeni bölümdeyse Jocelyn ve The Weeknd tarafından canlandırılan Tedros'un tartışmalı seks sahneleri hız kesmeden devam etti.

Sosyal medyada diziyle ilgili bazı pozitif yorumlar yer alsa da, diziye tepkiler büyük ölçüde oldukça olumsuz. Bazı sosyal medya kullanıcıları diziyi "hastalıklı" olarak nitelendirdi ve yayından kaldırılması gerektiğini öne sürdü.

Özellikle sapık milyarder Jeffrey Epstein'le ilgili şaka nedeniyle dehşete düşen bir izleyici, Twitter'da diziye tepki gösterdi. @RielFlack adlı kullanıcı, "Epstein şakası dehşet vericiydi" diye yazdı. Bir diper izleyici de bunu "duyduğu en iğrenç şeylerden biri" olarak nitelendirdi.

1150751-1764129195.jpg
En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla tutuklanan Epstein'in 45 yıl hapsi isteniyordu (Reuters)


Dizinin üçüncü bölümünde Eli Roth'un canlandırdığı Andrew Finkelstein karakteri, Epstein'in kurbanlarını götürdüğü Karayipler'deki özel adasına gönderme yapmıştı. 

"Bu berbat diziden vazgeçiyorum"

Milyarder pedofil Epstein, Temmuz 2019'da seks ticareti suçlamasıyla tutuklanmış ve hapse atılmıştı. Epstein, 10 Ağustos 2019 sabahı Manhattan'daki hücresinde ölü bulunmuştu.

Bir izleyici dün yayımlanan yeni bölümün ardından programdan "vazgeçtiğini" açıkladı ve "Bu berbat diziden vazgeçiyorum" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Eğer bu dizinin amacı The Weeknd'den nefret etmemi sağlamaksa, görev tamamlandı.

Bir kullanıcı The Idol'ın dizi değil film olması gerektiğini savundu ve "İki saatlik bir film olmalıydı. Bana göre dizi yerine film olarak daha iyi çevrilebilirdi" diye ekledi.

Dizinin yeni bölümündeki tartışmalı anlar arasında Tedros ve Jocelyn'in Valentino mağazasında ilişkiye girmeleri da var. 

Bir sosyal medya kullanıcısı "Üzgünüm ama Sam Levinson'ın terapiye, Abel'ın da oyunculuk derslerine ihtiyacı var. Bu çok kötü" diye yazdı.

Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson ve The Weeknd adıyla bilinen Kanadalı şarkıcı Abel Tesfaye, diziyi birlikte kaleme aldı.

Eleştirilerin hedefindeki The Idol'ı beğendiğini söyleyen bir izleyiciyse şöyle yazdı:

Dürüst olmak gerekirse The Idol'ın her bölümde daha iyi olduğunu hissediyorum. Abel'in bu bölümdeki performansı inanılmazdı ve gerçekten Tedros'tan nefret etmenizi sağlıyor ama aynı zamanda onu zavallı ve küçük olarak görmenizi de... Korkunç şeyler yaptı, Abel'i seviyorum ama Tedros'un mahvolmasını görmek için sabırsızlanıyorum.

Diziyi izlemekten kendini alamadığını söyleyen bir diğer sosyal medya kullanıcısı da şöyle yazdı:

Eşimle birlikte The Idol'ı izliyoruz. Dürüstçe söyleyebilirim ki gelmiş geçmiş en kötü program. AMA! O kadar kötü ki başka tarafa bakamıyorsunuz.


Independent Türkçe, Daily Mail, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU